13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

1 Decembrie, o sărbătoare într-un an dificil… – Adrian Miulescu

Sănătate

Ar fi trebuit sa fie ziua noastra, a tuturor românilor, indiferent de etnie sau rasă, orientare politică sau sexuală. Dar, parcă, nu mai simțim bucuria din anii trecuți. Dacă nu era de ajuns felul în care pandemia a denaturat mersul normal al națiunii noastre și al lumii, pe capul nostru a căzut și cel mai bizar an politic românesc din isoria democrației românești.

Ar fi trebuit să ne trimitem mesaje de mulțumire și de îndemn la a fi mai buni. Mesaje de reconciliere și pline de speranță. Dar, parcă, suntem mai dezbinați decât am fost vreodată în ultimii 30 de ani.

Cum a fost posibil ca în decurs de trei luni să răsturnăm o țară întreagă și să nu reușim să mai punem lucrurile cap la cap!? Cum a fost posibil ca ambițiile personale a câtorva persoane să facă, într-un timp atât de scurt, ca vremurile când Liviu Dragnea încerca să se scape de pușcărie să pară că nu sunt cel mai rău lucru pe care îl poate face cineva României!? Unde este strategia, unde este logica, și, cum am putea să ne bucurăm de această zi în vremuri de un absurd incredibil?

Unde este sărbătoarea care dădea startul celei mai frumoase luni a anului? Unde este momentul de reflexie și de respect pentru înaintașii noștri? Unde este respectul pentru cetățenii României?

Unde este liniștea sufletească de sfârșit de an? De la politica dată peste cap, nebună, la o presă care se hrănește din terorizarea celor pe care ar trebui să-i informeze echidistant, de la specialiști care își anulează tot parcursul profesional pentru interese partizane la politicieni care se aliază cu dușmanii de moarte pentru realizarea unor ambiții mărunte, 1 Decembrie 2021 este cea mai dezamăgitoare sărbâtoare a românilor de la Revoluție încoace.

Să ne trezim totuși la realitate, până nu este prea târziu! La mulți ani, România!

Adrian Miulescu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole