8.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Misiune contracronometru pentru salvarea unei vieți

Sănătate

Temperaturile scăzute de pe timpul nopții și gradul ridicat de umezeală din această perioadă a anului pot pune în pericol viața și sănătatea oricărei persoane care ar rămâne în spații deschise fără articole de îmbrăcăminte adecvate ori alte mijloace de încălzire.
Aseară, o femeie de aproximativ 57 de ani, din localitatea Călmățuiu de Sus, cunoscută cu probleme medicale, a plecat de acasă fără ca membrii familie să cunoască destinația sa ori alte informații care să conducă la găsirea rapidă a acesteia. La lăsarea întunericului, văzând că femeia nu s-a mai întors, familia a intrat în panică, solicitând ajutorul polițiștilor din localitate.
În foarte scurt timp de la efectuarea primelor cercetări, prin care s-a încercat depistarea persoanei în zonele pe care aceasta obișnuia să le frecventeze și constatând că nu se afla în aceste locuri, la solicitarea polițiștilor s-a format o echipă de căutare-salvare formată din trei echipaje din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiorii de Vede, o grupă de jandarmi și patru echipaje de pompieri.
După aproape două ore de căutări, derulate în extravilanul localității, femeia a fost găsită în apropierea unei păduri cu ajutorul unei camere de termoviziune a pompierilor, în stare conștientă, cooperantă, fără a necesita îngrijiri medicale.
Foarte important! În astfel de situații, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, astfel încât operațiunile de salvare să se desfășoare cu succes, în cel mai scurt timp posibil!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole