12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Primele ordonanțe cu măsurile de sprijin social – finalizate! – Adrian Gâdea

Sănătate

PSD își onorează angajamentele pentru care a intrat la guvernare. După doar două săptămâni, ministrul Muncii a trimis, pe circuitul de avizare și adoptare, primele acte normative cu măsuri din pachetul social. Este vorba despre majorarea punctului de pensie și a pensiei minime, creșterea alocațiilor și acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

Ce a depins de partea politică a fost rezolvat din punct de vedere tehnic, astfel încât să existe cadrul legal pentru a se face bugetul în concordanță cu aceste acte normative.În scurt timp se va finaliza cadrul normativ și pentru ajutorul de 1200 de lei pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 și 1600 de lei.

Ce conțin ordonanțele finalizate la Ministerul Muncii?

Iată

Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 la 1.586 de lei.

Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei.

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 18 ani, în cazul copilului cu handicap și 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani A 13-a indemnizație: pentru persoanele adulte cu dizabilitate, indemnizația compensatorie este în valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav, în valoare de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat și în valoare de 60 lei pentru persoana cu handicap mediu.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole