16 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.03.2021- 31.01.2022, Proiectul Magia ECOurilor verzi, desfășurat în cadrul Corpului European de Solidaritate în localitatea Roșiori de Vede

Sănătate

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.03.2021-
31.01.2022, Proiectul Magia ECOurilor verzi, Nr. de referinta: 2020-3-RO01-ESC31-094974, desfășurat în cadrul Corpului European de Solidaritate în localitatea Roșiori de Vede. Acesta oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa. Proiectul promovează valorile Corpului European de Solidaritate și anume, valorile solidarității, respectului față de demnitatea umană și drepturile omului și cred în promovarea unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate.

Obiectivele proiectului:

  1. Implicarea a peste 100 de voluntari din Teleorman în activități care vizează mediul și
    protejarea acestuia în 12 luni de proiect.
  2. Informarea, conștientizarea, responsabilizarea, educarea a peste 100 de persoane din
  3. Teleorman cu privire la mediu, protejarea acestuia, schimbările climatice, colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea materialelor refolosibile în 12 luni de proiect.

Dezvoltarea personală, asigurarea incluziunii sociale, egalității de șanse, stimularea
cetățeniei active a 100 de tineri, dintre care 40 cu oportunități reduse în 12 luni de proiect.

Scopul proiectului este acela de a promova că valori solidaritatea prin voluntariat în
vederea creșterii implicării tinerilor din Teleorman în activități care vizează mediul, schimbările climatice, colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea materialelor refolosibile.
În luna septembrie 2021, Grupul de inițiativă Golden Minds a participat activ la Ziua de Curățenie națională prin implicarea tinerilor din Rosiori de Vede, Alexandria, Com. Dobrotești în activități de ecologizare, contribuind astfel la dezvoltarea sentimentului de apartenență la un mediu mai curat, ecologizat, la schimbarea mentalităților tinerilor în privința colectării selective a deșeurilor, reciclării materialelor refolosibile.
În luna octombrie, a avut loc activitatea de informare, conștientizare cu privire la
managementul deșeurilor, problemele de mediu, schimbările climatice la Școala Gimnazială Drăcșenei.

Obiectivele activității:

– Informarea, conștientizarea cu privire la aspecte referitoare
la managementul deșeurilor – colectarea selectivă, reciclarea deșeurilor, protejarea și conservarea naturii și a mediului, schimbărilor climatice si consecințelor directe asupra sănătății oamenilor, importanței schimbării comportamentului cu privire la obiceiurile nocive față de mediu. Au fost încheiate acorduri de colaborare cu Primăria Drăcșenei și Școala Gimnazială Drăcșenei.
În luna noiembrie 2021, grupul de inițiativă Golden Minds a elaborat un draft de politică publică ”Deșeurile o problema sau o oportunitate!” prin care se încercă găsirea unor soluții viabile în domeniul deșeurilor cu scopul de a reduce cantitățile, reciclare, refolosire.
În luna decembrie, vor fi realizate o serie de activități de diseminare a rezultatelor
obținute în cadrul proiectului, precum și informarea tinerilor despre Corpul European de Solidaritate, a oportunităților oferite de acesta, a programelor pe care le derulează, cu scopul asigurării atât a vizibilității proiectului și a Corpului European de Solidaritate. Mulțumim tinerilor, instituțiilor partenere pentru suportul acordat!

Echipa GoldenMinds
E-mail:magiaecourilorverzi@gmail.com

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole