10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

PSD guvernează pe baza consultării cu cetățenii vizați de anumite decizii!

Sănătate

În ultima săptămână, după consultări, PSD a luat decizia să majoreze salariile profesorilor. Majorarea va fi cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 și salariul din luna decembrie 2021.

Suma reprezintă o parte din majorarea care trebuia acordată din 2020, conform legii salarizării unitare, adoptate tot de PSD.

În 120 de zile de la învestire, Guvernul va prezenta un calendar privind reluarea aplicării Legii salarizării unitare. Este necesar ca majorările prevăzute în această Lege să fie realizate până la capăt așa cum s-a prevăzut în 2017. Doar astfel se va realiza echitatea în sistemul bugetar.

Creșterea salariilor personalului medical cu ¼ din diferența rămasă din momentul intrării în vigoare a Legii salarizării și nivelul stabilit în grila de salarizare, este o altă măsură benefică prevăzută de ordonanța de urgență.

Măsura reducerii TVA la 5% pentru achiziția de locuințe noi – are drept scop stimularea sectorului construcțiilor care reprezintă unul dintre principalele motoare ale economiei naționale.

TVA de 5% pentru energia termică – este o altă măsură pentru sprijinirea consumatorilor casnici și unitățile critice (școli, spitale etc.) conectați la sistemul centralizat, în contextul creșterii prețurilor la energie.

Reintroducerea voucherelor de vacanță – o măsură care ajută turismul românesc.

Înghețarea valorii punctului de amendă la nivelul din 2021.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole