13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pompierii și voluntarii ISU Teleorman, ajutoarele moșului pentru 34 de copii

Sănătate

Pompierii militari și voluntarii I.S.U. Teleorman sunt mereu aproape de cetăţenii aflaţi în dificultate, atât pe timpul situaţiilor de urgenţă, cât şi în momentele de încercare ale vieţii lor, iar când la mijloc se află copiii, ajutorul este oferit imediat și necondiționat.

Cu sprijinul preotului protoiereu Mircea Ionescu, din municipiul Roșiorii de Vede, am aflat cu tristețe de povestea a patru familii, din localitățile Troianul, Măldăeni și Roșiorii de Vede, cu un număr total de 11 copii și o bătrână, aflate într-o situație materială precară, în urma căreia cu greu își mai puteau asigura produsele alimentare de bază pentru hrana de zi cu zi.

Totodată, prin intermediul voluntarilor noștri, atenția ne-a fost atrasă și de cei 23 de preşcolari din cadrul Grădiniței Sfințești, o zonă în care majoritatea familiilor se confruntă cu probleme materiale și financiare acute.

Astăzi, 22 decembrie, ajutoarele moşului au plecat la drum, cu maşina de pompieri încărcată cu produse tradiţionale, dulciuri, fructe, sucuri, produse alimentare, articole de igienă personală, detergenţi, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare şi, bineînţeles, jucării. Toate aceste lucruri au fost achiziţionate ori donate de salvatorii teleormăneni, profesionişti şi voluntari, majoritatea dintre ei părinţi la rândul lor şi oameni cu suflet mare.

În jurul orei 11.00, am ajuns la Sfinţeşti, unde 23 de copii aflaseră cu bucurie că ajutoarele moşului sunt pe drum pentru a le aduce darurile mult aşteptate. Ne-au întâmpinat cu zâmbete, voie bună, colinde şi multă fericire, aşa cum numai ei ştiu să le ofere, din tot sufletul lor. Cu greu am reuşit să ne despărţim de ei, dar am făcut-o cu promisiunea să revenim curând cu maşina de pompieri pentru a le îndeplini toate dorinţele.

Misiunea noastră a continuat în localitatea Măldăeni, unde am fost aştepaţi de părintele Cîrnaru Mihai care ne-a condus cu dragă inimă spre cei şase copii ai unei familii nevoiaşe. Aceleaşi zâmbete, aceleaşi feţe vesele, care ne-au umplut inima de fericire. Ne-au povestit că merg la şcoală şi că îşi doresc să ajungă oameni mari, cu carte. S-au bucurat enorm când au văzut că printre cadouri se află şi câteva cărţi, donate de către copiii colegilor noştri. Cu regret, ne-am luat la revedere şi de la ei, misiunea noastră fiind una precisă, aşa cum numai Moş Crăciun ştia să o planifice.

Înainte de a pleca din localitatea Măldăeni, am trecut pe la o bătrână îngrijită de un nepot, şi el cu probleme de sănătate şi fără un loc de muncă stabil. Le-am lăsat mai multe produse alimentare care să-i ajute să întâmpine sărbătorile cu speranţă.

Maşina moşului a ajuns apoi în localitatea Troianul, la o familie formată din trei fetiţe drăgălaşe şi isteţe şi o mamă muncitoare, care se luptă în fiecare zi pentru a le asigura cele necesare. Mare le-a fost bucuria să ne vadă, iar jucăriile şi hăinuţele primite au fost pe placul lor. Preotul Dincă Marius ne-a povestit că familia a fost ajutată să se mute de curând într-o căsuţă cu condiţii mai bune, însă e foarte greu pentru un singur părinte să aibă grijă de trei îngeraşi. Am rămas cu toţii uimiţi de isteţimea fetelor, care au rezultate foarte bune la învăţătură, una dintre ele fiind mândră că zilele acestea a obţinut nota maximă la engleză.

Pentru noi, toate cele trei surori au fost de NOTA ZECE şi le-am promis că vom reveni pe la ele cât de curând. Ne-au mulţumit şi ne-au urat sărbători fericite tuturor!

Am încheiat misiunea lui Moş Crăciun în municipiul Roşiorii de Vede, la o familie monoparentală cu doi copii, un băiat şi o fată, de 11 şi 14 ani, rămaşi în grija tatălui după trecerea în nefiinţă a mamei lor. Suntem convinşi că toate cadourile noastre le vor descreţi frunţile şi, pentru o perioadă, vor simţi şi ei magia sărbătorilor de iarnă.

În speranţa că vom încerca cu toţii să fim mai buni şi mai atenţi la încercările altora, le urăm tuturor „Sărbători fericite!”, iar celor mici o copilărie cât mai veselă!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole