12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

ISU Teleorman – 71 de misiuni în 48 de ore

Sănătate

În intervalul 20.12.2021, ora 08.00 – 22.12.2021, ora 08.00, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 148 evenimente, după cum urmează:

46 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– un accident rutier, produs pe E 70, între localitățile Bujoreni și Prunaru, fără victime, la care pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Evenimentul rutier au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 22 alte misiuni, dintre care: 2 activități în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate, o intervenție pentru salvarea unui animal pe raza localității Poroschia, 2 misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice, cu aglomerări de persoane și 16 de verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

– 2 incendii, astfel: unul izbucnit la o locuință din localitatea Măldăeni, la nivelul unei bucătării, din cauza aparatului de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat și un incendiu cu victimă, care s-a manifestat la un autoturism aflat pe raza localității Salcia.

Al doilea incendiu a avut loc azi-noapte, în jurul orei 21.10, când pompierii militari turneni au fost solicitați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină pentru stingerea sa.

La sosirea echipajelor de intervenție, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul era generalizat la întreaga mașină, iar în interiorul acesteia se afla trupul carbonizat al unei persoane. Incendiul a fost stins în limitele găsite în mai puțin de 15 de minute, fără a fi afectate alte bunuri materiale din apropiere.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii acestui eveniment.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la două unități de cult și la un operator economic de pe raza localităților Nanov și Vârtoape. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate două activități de instruire a personalului angajat cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la2 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din Nanov aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 2 sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole