15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Reținuți pentru eliberarea de adeverințe de vaccinare false!

Sănătate

În zilele de 21 și 22 decembrie a.c., Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Alexandria, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și șase mandate de aducere, în județul Teleorman și în municipiul București.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte și înscrisuri, care probează activitatea infracțională.

Ulterior, la sediul I.P.J. Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de trei persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole