12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

Salvatorii teleormăneni, ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun

Sănătate

Mulțumit de modul cum și-au îndeplinit misiunile în cursul zilei de ieri, dând dovadă de mult profesionalism și dedicare, Moș Crăciun i-a rugat din nou pe pompierii și voluntarii ISU Teleorman să-l ajute și astăzi.

Pe lista moșului am regăsit trei familii cu 10 copii, care trec prin clipe grele, cu o situație materială precară și care aveau nevoie de sprijin pentru a întâmpina cu speranţă și încredere Sfintele Sărbători de Iarnă.

Prima familie, formată din patru fetiţe drăgălaşe, Alexandra, Maria, Alina și Andreea, cu vârste cuprinse între 7 și 12 anișori, de care are grijă doar mama lor, am găsit-o în orașul Zimnicea. Salvatorii au fost întâmpinați cu bucurie și emoție de copii, energia lor pozitivă fiind pe deplin resimțită de către noi toți. A fost momentul când ne-am dat seama că fericirea vine din lucruri și fapte mărunte, iar micuții ne-au dovedit că știu să o prețuiască cel mai mult.

Am ajuns apoi în localitatea Piatra, la o familie cu cinci copii, cu o situație materială la limita subzistenței, dar și cu probleme de sănătate destul de apăsătoare. Prin ajutorul oferit sperăm că am reușit să le aducem speranța și liniștea sufletească, așa cum ar trebui să fie pentru noi toți în această perioadă.

Ultima misiune pe ziua de astăzi a fost a pompierilor militari roșioreni care au mers în comuna Siliștea-Gumești pentru ajuta un tânăr, Florin, de 16 ani, elev al unui liceu din municipiul Roșiorii de Vede.

Din păcate, situația materială precară a familiei sale și problemele de sănătate ale părinților săi sunt foarte apăsătoare, existând chiar riscul abandonului școlar.

Pe lângă produsele alimentare, articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte oferite, pompierii au achiziționat pentru întreaga familie și o mașină cu lemne pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Mai mult decât atât, salvatorii i-au promis tânărului că dacă iși va continua studiile, va avea zilnic, când vine la școală, o masă caldă din partea lor.

Bineînțeles că tânărul le-a promis că va face tot ce-i stă în puteri pentru a-și continua studiile, care să-l ajute în viitor. Le-a mulțumit din suflet pompierilor și l-a transmis că nu va uita niciodată ajutorul primit din partea lor.

Misiunile lui Moș Crăciun au fost duse la bun sfârșit cu succes de salvatori, așa cum fac de fiecare dată când sunt și în slujba cetățenilor, la bine, dar mai ales la greu.

Îi îndemnăm pe toți ce care pot și își doresc să fie alături de oameni, ca în această perioadă a sărbătorilor să meargă și să #DĂRUIASCĂ!

SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole