14.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, mai 7, 2024

Polițiștii au efectuat percheziții la deținătorii de materiale explozive

Sănătate

În Perioada lunilor noiembrie și decembrie 2021, polițiștii specializați din cadrul IPJ Teleorman, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități specifice, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite, la regimul materialelor explozive.
Astfel, în conformitate cu prevederile Planului național de acțiune “FOC DE ARTIFICII”, În colaborare cu serviciul investigații criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Alexandria, Poliția Oraș Videle, Poliția Oraș Zimnicea, cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Inspectoratului de Jandarmi Teleorman și sub directa supraveghere a procurorilor de caz din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alexandria, Roșiorii de Vede, Videle și Zimnicea, polițiștii specializați au desfășurat cercetări în 16 dosare penale, efectuând 13 percheziții domiciliare, iar în alte două cazuri persoanale suspecte au fost prinse în flagrant .
Pe întreaga perioadă a acțiunii, polițiștii au retras de pe piața neagră și indisponibilizat cantitatea de 792 kg articole pirotehnice, persoanele în cauză fiind cercetate pentru încălcarea prevederilor Legii nr 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Facem precizarea că în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole