19.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

CMJ Teleorman recrutează elevi pentru Colegiile Militare. Elevii din judeţ pot obţine informaţii de la CMJ Teleorman

Sănătate

În perioada 10.01-25.03.2022 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naţionale militare.

Potrivit documentului, criteriile specifice de recrutare sunt: vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2022 (anul desfăşurării concursului de admitere) iar absolvenţi ai învăţământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale-ultima etapă a concursului de admitere. Totodată, absolvenţii clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenţi şi au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ, în învăţământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecţie şi admitere în clasa a IX-a la învăţământul liceal militar.

La nivelul întregii ţări, sunt cinci colegii naţionale militare, şi anume:Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova; Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanţa.

Învăţământul liceal militar este gratuit şi are ca misiune pregătirea ştiinţifică şi umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocaţională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică. Pentru mai multe informaţii, consiliere şi înscriere, în vederea participării la selecţie, unul dintre părinţi sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparţineţi cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului. Elevii din judeţ pot obţine informaţii suplimentare de la C.M.J. Teleorman, situat pe strada Constantin Brâncoveanu, nr.45, din municipiul reşedinţă de judeţ sau la numărul de telefon: 0247.317.450.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole