11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

Alegeri prezidențiale pe rețeta „Iliescu-Vadim Tudor”?…

Sănătate

In mass-media a aparut un scenariu vizand alegerile prezidentiale din anul 2024, scenariu care nu a fost exclus nici de liderii PSD. Acest scenariu lansat pe piata, spune ca toate parghiile in statul roman, ar sprijini ca in turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2024, sa intre reprezentantul AUR in competitie cu reprezentantul PSD. Care ar fi acest candidat al PSD? Normal ar fi presedintele Marcel Ciolacu, dar este posibil ca PSD sa iasa in fata cu Ioan Aurel Pop sau Mircea Geoana, care revine la finalul lunii noiembrie 2023 din functia de secretar general adjunct al NATO si isi doreste sa fie candidatul PSD la prezidentialele din 2024.
Mass-media merge mai departe si spune ca „reteta” ajungerii la Cotroceni a reprezentantului PSD s-ar face dupa modelul competitiei Ion Iliescu-Vadim Tudor, din anul 2000 cand, in turul doi, au intrat reprezentantii partidelor aflate pe val in acel moment, PSD si, respectiv, PRM.
De ce s-a ajuns aici? Dintr-un motiv obiectiv pana in acest moment: Iohannis nu mai are drept de candidatura, iar PNL nu are o „locomotiva” atat de puternica care sa traga dupa ea un partid care nu da semne deloc de revigorare si crestere in optiunile electorare ci, dimpotriva. La PNL se vorbeste despre propunerea Emil Boc candidat, dar fostul premier cu o puternica sustinere in randul electoratului din Ardeal, pierde procente importante in Oltenia, Muntenia si Modova. Ca atare, Boc nu poate fi o locomotiva care sa resusciteze si sa dea forta unui PNL aflat in cadere libera in randul electoratului.
Cat despre candidatii altor partide, in speta USR, UDMR etc, sunt candidati de turul unu si atat.
Pe ce mizeaza PSD ca va castiga in turul doi functia de presedinte al Romaniei? Evident si pe faptul ca dreapta politica romaneasca este decimata si supusa unor ambitii care, cel putin momentan, sunt ireconciliabile la nivel de partide si electorat. Plus valul de simpatie creat la adresa PSD urmare a realitatilor politice prin care trecem.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole