12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Proiectul PSD pe energie vizează acoperirea necesarului pentru România – Adrian Gâdea

Sănătate

Proiectul PSD de finalizare a unor hidrocentrale abandonate din motive de mediu, are în vedere ca România să producă mai multă energie prin creșterea producției/ofertei de energie la un nivel măcar egal cu cererea. Astfel, prețurile s-ar stabiliza! Prin urmare, din perspectiva PSD, ar fi de-a dreptul sinucigaș ca în actuala criză a energiei, din cauza unei birocrații absurde, să nu fie utilizate hidrocentrale executate în proporție de peste 90%!

PSD a redactat și va depune un proiect de lege prin care investiții energetice, începute înainte de 2007, respectiv de aderarea României la UE, să fie scoase din zona ariilor protejate. Astfel se pot finaliza rapid două hidrocentrale pe Jiu, unde deja s-au investit peste 175 de milioane de euro dar și hidrocentrala de la Răstolnița, județul Mureș, începută acum mai bine de 3 decenii.

Odată puse în funcțiune aceste hidrocentrale vor aduce suplimentar o cantitate importantă de energie ieftină, curată, în sistemul național (peste 600 de MWh).Acum șantierele sunt abandonate urmare a unor litigii de mediu declanșate de ONG-uri pe motive ca protejarea arinului – arbore comun în toată Europa, a unei specii de pești fără importanța economică, ori a unui rac care n-a fost văzut vreodată.

Situația trenează de ani de zile fiind evidențiată de comisia parlamentară de anchetă privind cauzele creșterii prețurilor la energie, înființată la inițiativa PSD, în toamna anului trecut.

În ultimii doi ani, ministrul PNL al Energiei Virgil Popescu, fost ministrul al Economiei, n-a făcut nimic în această privință, deși știa bine că liberalizarea pieței energiei pe fondul unui deficit de producție de energie va determina avalanșa creșterii prețurilor facturilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole