34.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, iulie 16, 2024
spot_img

„Primii pași spre dezvoltarea profesională în domeniul economic”

Sănătate

Astăzi, 15.02.2022, ora 10.30 a avut loc workshop-ul în format hibrid în cadrul proiectului ”Primii paşi spre dezvoltarea profesională în domeniul economic – ECONOMIC” POCU/633/6/14/131925, beneficiar Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu”, Roșiori de Vede – partener. Workshop-ul are ca obiectiv diseminarea sistemului de informare coordonată al cărui scop este de a stabili tipurile de informaţii, conţinutul, calitatea, frecvenţa, sursele, destinatarii acestora şi să dezvolte un sistem eficient de comunicare si relaționare între reprezentanții unității de învățământ implicate în derularea stagiilor de practică, reprezentanții agentului economic și elevii, beneficiari direcți ai stagiilor de practică, astfel încât toti cei implicați să îşi poată îndeplini în mod eficace şi eficient sarcinile, iar informaţiile să ajungă complete şi la timp la utilizatori, facilitând astfel, adaptarea pe piața muncii la nivel local a tinerilor absolvenți.
La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, membri ai echipei de implementare, cadre didactice, experți din cadrul proiectului; elevi ai Liceului Tehnologic ”Virgil Madgearu” – membri actuali sau potențiali ai grupului țintă, reprezentanți ai mediului de afaceri (beneficiari indirecți), reprezentanți ai autorității locale, ai A.J.O.F.M. Teleorman, precum și presa locală și / sau județeană.
S-au abordat și discutat probleme legate de integrarea pe piața muncii a tinerilor absolvenți, beneficiile stagiilor de practică la agenții economici și a activităților de consiliere și orientare profesională pentru tinerii absolvenți, necesitatea derulării unor parteneriate cu agenții economici și a unui sistem de informare coordonată între principalii actori.
Elevii au dezbătut probleme de interes major pentru ei în ceea ce privește integrarea pe piața muncii atât cu experții din cadrul proiectului, cât și cu reprezentanții mediului de afaceri.

Prof. Cristiana Piper-Savu, responsabil dezvoltare instituțională

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole