14.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

Parchetul Teleorman: O singură cauză cu doi inculpaţi arestaţi preventiv pentru care s-a decis netrimitere în judecată

Sănătate

În Raportul de activitate, pe anul 2021, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman şi unităţile din subordine au fost dispuse prin hotărâri definitive 9 soluţii de achitare, în 6 cauze, în creştere faţă de anul 2020 când au fost înregistrate 5 cazuri de inculpaţi achitaţi. Ponderea soluţiilor de achitare este de 0,97% (faţă de 0,49% în 2020) raportat la numărul total al trimiterilor în judecată pe toate unităţile de parchet (927 inculpaţi).
Cele 6 cauze în care s-au pronunţat soluţii de achitare s-au înregistrat la: Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, 1 cauze/1inculpat; Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, 2 cauze/2 inculpaţi; Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, 2 cauze/2 inculpaţi; Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, 1 cauză/4 inculpaţi şi au avut ca obiect infracţiunile de evaziune fiscală, infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, ucidere din culpă, mărturie mincinoasă, ucidere din culpă şi sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.
Soluţiile de achitare au fost pronunţate în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I,II C.pr.pen., în câte o cauză înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c din C.pr.pen.( nu există probe că fapta a fost săvârşită de inculpat) în două dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede.
În urma analizelor efectuate de procurorii din cadrul secţiilor judiciare ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, soluţiile au fost apreciate ca neimputabile, cu excepţia a 4 cauze în care nu au fost comunicate până la sfârşitul anului punctele de vedere ale parchetelor superioare.
În anul 2021 s-a fost înregistrat o cauză cu 2 inculpaţi arestaţi preventiv faţă de care a fost adoptată o soluţie de netrimitere în judecată (faţă de nici una în anul 2020).  În ceea ce priveşte soluţiile de redeschidere şi infirmare a urmăririi penale, în anul 2021 s-au înregistrat 56 cauze faţă de 47 cauze în anul 2020, cele mai multe fiind înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria-17 cauze, Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle-13 cauze Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede- 11 cauze. Ponderea soluţiilor de infirmare şi redeschidere în raport cu numărul soluţiilor de netrimitere în judecată a fost de 0,87 la suta.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole