11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Teleorman înseamnă doar comunități cu edili PNL?! – Florin Piper-Savu

Sănătate

În Teleorman, aleșii județeni PNL, fără să țină seama de interesele și problemele celor care i-au trimis să-i reprezinte în Consiliul Județean, împart județul în comunități conduse de primari PNL și altele.

După mai mult de o lună de amânări și absențe de la ședințele Consiliului Județean, aleșii PNL iau o decizie politică fără precedent și adoptă hotărârea care lasă 65% din cetățenii județului să sufere de pe urma repartizării discreționare a sumei provenite din fondul aflat la dispoziţia CJ corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în 2022, PRIORITAR, către localitățile conduse de edilii liberali.

Cele 4 procente care au făcut diferența în preferințele electoratului la alegerile locale din 2020 între PNL și PSD nu justifică modul abuziv,

lipsit de criterii obiective, prin care majoritatea PNL din CJ Teleorman a direcționat sumele de bani către localitățile cu edili PNL, fără să țină seama că banii trebuiau împărțiți echitabil atât pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, cât și pentru cheltuielile de funcționare ale tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

Prin hotărărea aleșilor PNL, comunitățile conduse de primari PSD primesc doar 30% din sumă, deși au o populație care reprezintă 65% din cea a județului.

Colegi de guvernare, așa doriți să „DEZVOLTĂM TELEORMANUL”, lăsând fără bani pentru dezvoltare și funcționare municipiile, orașele și comunele din județ, doar pentru că sunt conduse de primari PSD ?

Prin repartizarea sumei de doar 200 mii lei municipiilor Alexandria, Roșiorii de Vede sau orașului Zimnicea, adică jumătate din suma repartizată unei comune cu mai puțin de 1000 de locuitori, dar cu edil liberal, ”aliații” noștri din PNL, pun în dificultate aceste autorități care trebuie să aleagă în a ignora povara facturilor la iluminatul public, sau a renunța la finanțarea lucrărilor de reparații, investiții și dotarea unităților de învățământ, derularea proiectelor în execuție, siguranța cetățenilor, parcurile, curățenia pe străzi, locurile de joacă, asfaltarea străzilor.

Teleormănenii din comunitățile cu primari PSD nu au dreptul la dezvoltare, la siguranță, educație, sănătate, servicii sociale ?

Votul de încredere primit din partea teleormănenilor ne responsabilizează pe toți și ne obligă la echilibru și rațiune.

Aleși locali, județeni, parlamentari sau miniștri, cu toții am depus un jurământ de credință pentru binele cetățenilor acestei țări și cu toții suntem responsabili pentru viitorul comunităților noastre.

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

22 februarie 2022

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole