14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Raed Arafat își pune „oastea” pe ziariști. CNA se revoltă și nu vrea să participe la „meciul” acesta!

Sănătate

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) condus de Raed Arafat, la care s-a adaugat si Guvernul Romaniei, creaza un Grup de Lucru cu scopul de a scana presa online pentru a gasi „fake news-uri”. Ca o justificare, DSU spune ca acest Grup de Lucru este menit sa gaseasca surse de dezinformare si propaganda pro-rusa in contextul conflictului din Ucraina. Mai ciudat este faptul ca la acesta initiativa s-au alaturat si mai multe ONG-uri si ca bomboana sa fie pusa pe coliva, cum se spune, au atras in acesta comisie si CNA.

CNA-ul nu a fost de acord cu aceasta initiativa si spune ca menirea sa este conform legii sa monitorizeze materialele aparute pe televiziuni. Uite cum, Raed Arafat baga Guvernul Romaniei intr-o mizerie de comisie pentru a vana fake news-urile de pe internet si de pe retelele sociale. Sa fim foarte clar intelesi: Dezinformarea si informatia neverificata din doua surse abunda pe internet, dar asta nu da dreptul guvernantilor sa instituie cenzura la presa online. Tot adevarat este faptul ca in mediul online exista site-uri neasumate care in mare parte pomoveaza fake news-uri, dar acestea nu pot fi „bagate in aceeasi oala” cu institutiile de presa serioase unde isi desfasoara activitatea jurnalisti profesionisti. Si inca un element esential: Poate guvernantii nostri au uitat ca intreaga clasa politica romaneasca a ucis presa serioasa (cea de pe print), drept urmare aceste mijloace media existand doar la nivel de online, si numarul acestor publicatii este suficient de mare si nu este cazul sa fie bagate sub pretextul conflictului din Ucraina in acelasi malaxor cu falsii jurnalisti si publicatii si cu „analistii”, pe persoana fizica, vorba lui Vanghelie.

In fine, aceasta comisie va promova o adevarata cenzura la adresa presei. Cine are autoritatea profesionala si morala sa stabileasca ca un material este redactat obiectiv sau este fake news? Arafat, care a fost in prim planul „pustii” jurnalistilor in acesti doi ani de pandemie pentru gestionarea defectuoasa a Covidului, se pare ca doreste sa se razbune pe mass media. Astazi, presedintele PSD Marcel Ciolacu la troznit pe Arafat!

„PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută dlui Arafat de către ”societatea civilă”! #Cenzura, #MinisterulAdevărului, #Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare.
Ca să fie clar, miniștrii PSD nu vor desemna niciun #cenzor pentru propășirea cultului personalității niciunui tovarăș sau vreunui alt ”geniu al Carpaților”.
P.S. Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă și la timp, nu cu ”experți” sau ”consultanți” care să vâneze vrăjitoare”, a precizat Ciolacu.

Una peste alta, aceasta comisie odata intrata in paine, daca se va intampla asta, va da inca un motiv in plus mass mediei sa loveasca din toate directiile in partidele aflate la guvernare si asta datorita eternului secretar de stat Raed Arafat pe care nimeni nu doreste sau nu poate sa-l schimbe si nu stim din ce motiv. Arafat a gestionat prost pandemia de Covid, a fost si este hulit de populatia Romaniei deoarece am ajuns la un record trist de decese dupa acesti doi ani de lupta cu virusul Sars-Cov-2. Oare Arafat ii are la mana pe guvernanti, altfel nu ne putem explica de ce acest om a schimbat patru-cinci guverne si, posibil, al doilea presedinte…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole