12.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, mai 6, 2024

Serviciul Rutier Teleorman – Acțiune pentru siguranță rutieră

Sănătate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au întocmit 11 dosare penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 128 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70 175 de lei, au reținut 32 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras două certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 75 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și 10 sancțiuni pentru depășire neregulamentară.

Exemplificăm:

Astfel, la data de 18 martie a.c., în jurul orei 21:13, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Nanov au depistat un tânăr în vârstă de 25 ani din comuna Foeni, județul Timiș, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 703, pe raza comunei Mavrodin, județul Teleorman, având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluție legală prin Parchet.

La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipilui Alexandria, au depistat un bărbat în vârstă de 32 ani din comuna Orbeasca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recolate două mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluție legală prin Parchet.

La data de 20 martie a.c., în jurul orelor 22:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Smârdioasa, au depistat pe raza comunei Cervenia, județul Teleorman, un bărbat în vârstă de 51 ani din comuna Cervenia, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluție legală prin Parchet.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil.

Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

Viața are prioritate! Drum bun!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole