12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

ISU Teleorman – Jurnalul operativ al misiunilor ISU în ultimele 24 ore – 54 de intervenții

Sănătate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 54 evenimente, după cum urmează:

24 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

14 incendii, dintre care: două incendii la case de locuit în localitățile Peretu și Pietroșani, trei incendii de plante furajere în localitățile Poroschia, Nenciulești și Plosca, un incendiu la un cuib de barză, un incendiu la un depozit de lemne în Roșiorii de Vede, precum și șapte incendii de vegetație uscată pe raza localităților Cervenia, Deparați, Nicolae Bălcescu, Băduleasa, Cucuieți, Drăcșenei și Videle;

O persoană a suferit arsuri grave la Pietroșani

Astăzi de dimineață, o persoană din localitatea Pietroșani, în vârstă de 73 de ani, a suferit arsuri grave pe toată suprafața corpului, în urma incendiului izbucnit la locuința sa. Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 06.59, la fața locului deplasându-se pompierii militari de la Detașamentul Zimnicea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD. Valoarea pagubelor a fost de aproximativ 10000 de lei, reprezentând două camere de locuit și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite după aproape trei ore, pompierii reușind să salveze bunuri estimate la suma de 10000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la jarul căzut dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropiere.

În localitatea Peretu, în jurul orei 06.52, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede. La locul evenimentului s-au deplasat forțele profesioniste, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Norocul a făcut ca incendiul să fie observat la timp de proprietar și, după nici o oră, focul să fie stins de către echipajele de pompieri. A ars mobila din două camere, estimată la cca. 2000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate, reprezentând restul casei de locuit, a fost estimată la 50000 de lei.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că focul a fost pus intenționat de către o persoană necunoscută, motiv pentru care acest caz a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Focul lăsat nesupravegheat poate produce pagube!

În localitatea Plosca, în jurul orei 16:39, a fost anunțat un incendiu unde au ars aproximativ 300 de baloți de paie, lucernă și mazăre. Pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiul care, din cauza vântului puternic, s-a extins cu repeziciune la casa vecină unde au ars: o anexă, o magazie de cereale, o tonă de lemne, 20 de baloți de paie de lucernă și gardul de la o anexă unde se afla un adăpost de animale.

Incendiul a fost localizat și lichidat cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în circa doua ore, în limitele găsite. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

În Nenciulești, focul deschis lăsat nesupravegheat a provocat un incendiu în urma căruia au ars aproximativ 6 tone lemne, 13 tone fân, o anvelopă de utilaj agricol și 100 de foi de tablă deteriorată. Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproape două ore cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100000 de lei.

o misiune pentru salvarea unui animal;

7 misiuni în urma fenomenelor meteo periculoase (acoperiș căzut în municipiul Alexandria, copaci/stâlpi căzuți pe carosabil)

1 eveniment rutier in localitatea Sârbeni, în urma căruia au rezultat 3 victime și un autoturism deteriorat în proporție de 90%. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au luat măsuri pentru îndepărtarea elementelor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. Evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

4 activități de recunoaștere la operatorii socio-economici, cu aglomerări de persoane;

3 verificări la secțiile de A.T.I. ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole