20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Băut și drogat la volan, prins de polițiștii teleormăneni

Sănătate

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 66 290 de lei, au reținut 19 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 1 certificat de înmatriculare.
Dintre acestea, 99 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 5 sancțiuni pentru depășire și 7 sancțiuni pentru alte abateri.
Exemplificăm:
Astfel, la data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 44 ani din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.
În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care s-a recoltat o mostră biologică.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”, față de conducătorul auto luându-se măsura reținerii pe o durată de 24 ore, acesta fiind introdus și încarcerat în centrul de reținere și arest preventiv, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere corespunzătoare.

La data de 27.03 a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Videle-Formațiunea Rutieră au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că pe DJ 503 pe raza localității Moșteni s-a produs un accident rutier cu victime omenești. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului stabilind faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani din comuna Botoroaga, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503 între localitățile Videle-Moșteni a acroșat un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție de mers, condus de un bărbat în vârstă de 42 din comuna Moșteni, județul Teleorman. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto în vârstă de 51 ani din comuna Botoroaga, care a fost testat cu aparatul alcootest indicând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată pasagerul din dreapta a suferit vătămări corporale fiind transportat la spital pentru acordare de îngrijiri medicale. Și celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și vătămarea corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

La data de 26.03. a.c., lucrătorii din cadrul Poliției Turnu Măgurele-Biroul Rutier au depistat pe DN 51A,pe raza comunei Traian, județul Teleorman, un bărbat în vârstă de 65 ani din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” , urmând a se propune soluție prin Parchet.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole