8.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Ploi, în perioada 1-3 aprilie, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 28 martie- 10 aprilie 2022.

În perioada 29 martie-1 aprilie vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 21…23 de grade şi minime în creştere semnificativă de la 2 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 9…11 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade. Valorile termice vor reveni în limite normale după 6 aprilie, respectiv o medie a maximelor de 16…19 grade şi minime de 2…6 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în perioada 1-3 aprilie, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole