20.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Un bărbat din Peretu aflat sub influența alcoolului, a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității

Sănătate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite mai multe dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 33 027 de lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 sancțiuni pentru depășire, 1 sancțiune lipsă asigurare obligatorie de răspundere civilă și 5 sancțiuni pentru alte abateri.

Exemplificăm:
Astfel, la data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 60 ani din comuna Peretu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiuniide “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent .

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole