16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Poliția Locală Alexandria – acțiuni tematice privind respectarea prevederilor Ordonanței Nr. 99/29 august 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață

Sănătate

Prin compartimentul de specialitate, Poliția Locală Alexandria desfășoară în această perioadă activități de verificare la toate societățile comerciale, care au ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare și alimentație publică și își desfășoară activitatea pe raza municipiului.

Conform legislației în vigoare, acestea au obligația de a prelungi autorizația/acordul de funcționare, până la data de 31 martie a fiecărui an. Viza pentru autorizația/acordul de funcționare, o puteți obține de la Primăria Municipiului Alexandria, astfel încât societatea dumneavoastră să funcționeze conform prevederilor legale în vigoare.

În lipsa documentelor menționate, agenții poliției locale vor aplica sancțiunile contravenționale stabilite prin actele normative în vigoare.

Conform Art. 5 și Ordonanța 99/2000:

(1) Orice exercițiu comercial se desfășoară numai de către comercianți autorizați în condițiile legii.

(2) Exercitarea de activități comerciale cu produse din sectorul alimentar și de alimentație publică necesită cunoștințe de specialitate și se efectuează cu personal calificat, conform normelor de aplicare a prezentei ordonanțe.

(3) În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, personalul angajat în efectuarea de activități comerciale cu produse din sectorul alimentar și de alimentație publică va trebui să îndeplinească una dintre următoarele cerințe profesionale:

a) să fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare și/sau de alimentație publică, organizat conform legislației în vigoare;

b) să fi desfășurat cel puțin 2 ani de activitate profesională de comercializare de produse alimentare și/sau de alimentație publică și să fi absolvit un curs de noțiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

Conform Art. 73, constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să constituie infracțiuni, și se sancționează după cum urmează:

– desfășurarea oricărui exercițiu comercial cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1), cu suspendarea activității comerciale până la data autorizării și cu amendă:

a) de la 200 lei la 500 lei pentru structurile de vânzare cu suprafață mică;

b) de la 500 lei la 1.000 lei pentru structurile de vânzare cu suprafață medie;

c) de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru structurile de vânzare cu suprafață mare;

d) de la 100 lei la 200 lei pentru comercianții ambulanți;

e) de la 500 lei la 1.000 lei pentru comercianții care practică vânzări în afara spațiilor comerciale și pentru cei care practică vânzări directe.

Campania de verificare efectuată de Poliția Locală Alexandria în această perioadă are ca scop desfăsurarea activităților agențior economici în condițiile prevăzute de lege.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole