11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

Depunerea jurământului militar la Alexandria

Sănătate

În cursul zilei de ieri, 26 de tineri teleormăneni, angajați ca soldați gradați profesioniști în cadrul ISU Teleorman, au trăit un moment unic – depunerea Jurământului Militar.

Depunerea Jurământului Militar este actul de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice, prin care un tânăr dobândește pe deplin statutul de militar. Din acest moment, militarul se află în serviciul cetățeanului și al comunității și se obligă să cunoască temeinic și să aplice întocmai regulamentele militare, să fie model de corectitudine, să respecte întocmai drepturile și libertățile cetățenilor.

Acest eveniment a avut loc după o perioadă de pregătire în cadrul programului de formare inițială a soldaților profesioniști. Urmează încă două luni de pregătire profesională a acestora care să le permită ulterior aportul la gestionarea de către ISU Teleorman a situaţiilor generate de diferite tipuri de risc (incendii, fenomene meteo periculoase, inundații, alunecări de teren, incendii de vegetație uscată, cutremure de pământ, accidente, avarii și incendii în industrie, etc.). După perioada de pregătire acesti tineri își vor desfășura activitatea în cadrul subunităților de intervenție din județul nostru.

Comanda unității le-a adresat mulțumiri noilor colegi care au ales să desfășoare această nobilă și frumoasă meserie de pompier salvator, multă putere de muncă, împliniri profesionale și succese depline în activitate!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole