5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Iniţiativă, spirit de echipă, curaj, disciplină şi fair-play la concursul „Prietenii pompierilor”, etapa județeană

Sănătate

Astăzi, 13.05.2022, începând cu ora 09.00, la baza sportivă a Liceului Tehnologic Nr. 1 din Alexandria, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman, cu sprijinul Consiliului Judeţean Teleorman și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Alexandria au organizat concursul cercurilor tehnico-aplicative ale elevilor cu tematică de prevenire a incendiilor – „Prietenii Pompierilor”.

La start s-au înscris 11 echipaje (110 elevi), dintre care trei la grupa de fete şi cinci la băieţi/mixte, copiii fiind din cadrul unităților de învățământ din localitățile Mârzănești, Nanov, Alexandria, Zimnicea, Țigănești, Sfințești, Smârdioasa și Ștorobăneasa.

Membrii echipajelor au dat dovadă de o foarte bună pregătire atât în domeniul teoretic (un chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii incendiilor), cât şi practic, unde au avut de trecut două probe contracronometru, respectiv pista cu obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole.

Departajarea s-a făcut la câteva sutimi de secundă, clasamentul final prezentându-se astfel:

la fete: locul I – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria;

locul II – Școala „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea;

locul III – Școala Gimnazială Mârzănești.

– la băieţi/mixte:

locul I – Școala „Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea;

locul II – Școala Gimnazială Smârdioasa;

locul III – Școala Gimnazială Nanov;

Mențiune I – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria.

Această competiţie, cu caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul prevenirii incendiilor, a avut următoarele obiective:

– dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;

– formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive cum sunt: – iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play;

– atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”.

Menţionăm că anul acesta, câştigătorii concursului „Prietenii pompierilor” vor participa la etapa naţională, iar pentru că rezultatele obținute astăzi au fost foarte bune, suntem convinși că reprezentanții județului nostru vor ocupa locuri fruntașe la această competiție.

Diplomele şi premiile în bani, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman pentru câştigătorii acestui concurs, au fost oferite într-un cadru festiv de către organizatori, însoţite de urări de succes celor care vor merge la etapa următoare. Felicitări tuturor participanților!

Mai multe informații cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/69-comunicate-de-presa/391-buletine-informative.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole