14.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, martie 18, 2024

Întâlnire la Saelele, cu profesorii din zona Turnu–Măgurele, în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor” – Adrian Gâdea

Sănătate

Și Educația are nevoie de parteneriate. Pentru a oferi mai mult sprijin, pentru #descentralizareaÎnvățământului și #EgalitatedeȘanse în mod real, pentru a promova activ și eficient „o educaţie pentru toţi şi pentru fiecare”, am avut astăzi, la Saelele, o întâlnire cu profesorii școlii profesionale din localitate și profesorii școlilor gimnaziale din proximitate: nr. 1, 2 și 4 Turnu-Măgurele, nr. 1 Islaz, Ciuperceni, Seaca, Traian, Lița, Lunca, Segarcea-Vale, Uda-Clocociov, Plopii-Slăvitești, Slobozia Mândra, Beciu, Dracea, Crângu, Putineiu, Salcia și Nicolae-Bălcescu, în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor”.

Pentru ca tinerii să aibă un viitor fericit, educația trebuie să țină seama de el, să fie în măsură să-l construiască, ținând seama de problemele, de nevoile, dar și de diversitatea oportunităților care apar și pentru care trebuie să-i pregătim încă din anii petrecuți la școală.

De aceea, apreciez foarte mult întâlnirea pe care am avut-o cu profesorii în cadrul acestui proiect educațional, în care consiliul județean este partener alături de școala profesională din localitatea Saelele, orientat spre promovarea egalității de șanse și acces la educație pentru toți copiii, fără discriminare, prin îmbunătățirea culturii manageriale și creșterea capacității unității de învățământ de a dezvolta parteneriate care să ducă la eficientizarea actului educațional. Scopul nostru este acela de a crește numărul copiilor cu performanțe deosebite și a adapta învățământul gimnazial prin înființarea de noi profile și meserii, căutate pe piața muncii, pentru absolvenții acestora.

Sigur, proiectul este despre viitor, despre cum se construiește, chiar azi, viitorul în inimile tinerilor, într-o așa de mare diversitate de oportunități. Discuția a fost onestă, plăcută și sper că proiectul nostru va da roade. Investești în Educație și câștigi în Economie.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole