17.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Zilnic, peste 200 de pompieri sunt la datorie de Rusalii

Sănătate

În vederea menținerii unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni în perioada sărbătorilor de Rusalii, zilnic, peste 150 de pompieri militari teleormăneni vor asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat. Aceștia sunt pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care șase cu modul de descarcerare, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, șapte ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și două autospeciale de descarcerare. 

Pentru prevenirea evenimentelor care pot umbri aceste zile, la nivelul unității noastre au fost dispuse măsuri privind planificarea, organizarea și desfășurarea de controale de prevenire a situațiilor de urgență la obiectivele din categoria supermarketurilor, structurilor de turism, cazare, alimentație publică, precum și la lăcașurile de cult. Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară în această perioadă acțiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv la principalele lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești din județ, astfel încât slujbele religioase organizate cu prilejul Rusaliilor să se desfășoare în condiții de siguranță. 

Pompierii recomandă cetățenilor …

În vederea participării la slujbele religioase, adresăm rugămintea enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele aprinse, nesupravegheate. 

Având în vedere faptul că, de sărbători, atunci când vremea este frumoasă, de foarte multe ori cetățenii aleg să petreacă în aer liber, la un grătar, în special în pădurile din apropierea localităților, recomandăm acestora respectarea următoarelor măsuri preventive:

– respectați instrucțiunile de apărare împotriva incendiilor afișate sau dispuse de personalul silvic;

– nu aprindeți focul în pădure pe timp de vânt;

– înainte de aprinderea focului, curățați locul de materialele care se pot aprinde ușor;

– păstrați lângă foc o rezervă de apă, pentru a putea stinge imediat vegetația uscată ce s-ar putea aprinde;

– sunt interzise accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere și aprinderea focului la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii;

– stingeți cu apă focul, cărbunii încinși sau jarul înainte de a pleca din locul unde ați petrecut;

– nu lăsați copiii să se joace cu focul.

Referitor la copii, pe lângă faptul că le dorim tuturor o vacanță frumoasă, plină de energie și voie bună, îi rugăm pe părinți, bunici și frații mai mari să-i supravegheze în permanență, să le explice că focul poate fi periculos pentru viața lor și modul cum pot evita producerea unor evenimente nedorite, să nu le lase la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.), să nu-i blocheze în casă cu aparate electrice ori cu diferite mijloace de gătit în funcțiune, să nu-i lase nesupravegheați dacă merg la pescuit sau la scăldat pe diferite bălți de pe raza localităților.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!               

Reamintim faptul că activitatea pompierilor se derulează în sprijinul și pentru cetățean, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate și responsabilizarea fiecăruia dintre noi. 

Având speranța că această perioadă nu va fi umbrită de producerea unor evenimente nedorite, le transmitem tuturor cetățenilor multe bucurii și clipe minunate alături de familie și prieteni! 

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole