13.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Bilanțul misiunilor ISU Teleorman din minivacanța de Rusalii

Sănătate

În perioada sărbătorilor de Rusalii, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 89 evenimente, după cum urmează:

– 68 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 6 incendii de vegetație uscată si gunoi menajer pe raza localităților Spătărei, Crevenicu, Poiana, Dobrotești și Fântânele;

– 7 evenimente rutiere produse în localitățile Măldăieni, Brâncoveanca, pe DJ 506 între Siliștea și Răsmirești, pe DJ 504 între Alexandria și Cernetu, Poroschia, Lunca și pe DJ 601C între Rădoiești și Măgura. Pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea persoanelor rănite, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 8 alte misiuni, dintre care: două misiuni de salvare animale (o pisică blocată într-o boxă și un câine blocat într-un gard metalic), patru misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. la evenimente rutiere, o intervenție degajare copac căzut pe carosabil și o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul alimentației publice, cu aglomerări de persoane, aplicând pentru neregulile constatate 19 sancțiuni contravenționale.

Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat instruiri de specialitate cu factorii responsabili.

Pompierii recomandă

Referitor la copii, deoarece aceștia sunt de acum înainte în vacanță, îi rugăm pe părinți, bunici și frații mai mari să-i supravegheze în permanență, să le explice că focul poate fi periculos pentru viața lor și modul cum pot evita producerea unor evenimente nedorite, să nu le lase la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.), să nu-i blocheze în casă cu aparate electrice ori cu diferite mijloace de gătit în funcțiune, să nu-i lase nesupravegheați dacă merg la pescuit sau la scăldat pe diferite bălți de pe raza localităților.

Deoarece în ultima perioadă pompierii au intervenit și pentru stingerea unor incendii de locuințe, generate de instalațiile electrice, vă recomandăm să:

✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

✔ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole