4.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Cu bani europeni, facem tranzitia catre o comunitate moderna

Sănătate

#ALEXANDRIA – cu bani europeni facem tranziția către o comunitate care produce mai puține gaze cu efect de seră, reducem amprenta de carbon, creștem mobilitatea cetățenilor și creștem și gradul de comunicare între cetățeni și instituții

Am predat amplasamentul și începem lucrările la Obiectul 1 – ”Realizare piste pentru cicliști, inclusiv stații de închiriat biciclete, stații de autobuz și sistem de management al traficului, inclusiv sistem de monitorizare video”, aferent obiectivului de investiții ”Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic – Cod SMIS 128167.

1.Realizarea de piste pentru cicliști și trotuare.

Străzile pe care vor fi realizate sunt: Str. Dunării, Str. București, Sos. Turnu Măgurele, Str. Dr. Stâncă, Str. I. Creangă, Str. Mircea cel Bătrân.

2.Realizarea de stații de închiriere biciclete – proiectul prevede amenajarea unui sistem de bike sharing, ce include stațiile publice de biciclete prin intermediul cărora cetățenii pot închiria și returna bicicletele, în mod neasistat. Vor fi amplasate 15 stații bike sharing de 20 de locuri fiecare și 7 stații bike sharing de 40 de locuri fiecare. Cetățenii se vor autentifica prin aplicația existentă la fiecare stație, pe baza unui card contactless. Sistemul de bike sharing va fi compus din: 22 de stații de biciclete, terminale de închiriere biciclete, 300 de biciclete, carduri personalizate, 22 automate de eliberare și reîncărcare carduri, 3 puncte eliberare carduri și infrastructura centrului de date.

3.Amenajarea de stații de autobuz – investiția vizează reamplasarea și modernizarea stațiilor de autobuz pe străzile București, Dunării și Turnu Măgurele. Stațiile vor fi prevăzute cu adăpost pentru protecția călătorilor și vor fi dotate cu panouri de informare, camere video și automate pentru reîncărcare tichete de călătorii.

4.Realizarea și implementarea unui sistem de e-ticketing ce include vânzarea și reîncărcarea călătoriilor, control al călătoriilor, validare, numărare a călătorilor și informare a călătorilor.

5.Crearea și implementarea unei aplicații mobile de tip SmartCity pentru comunicarea între instituțiile publice și cetățeni pentru rezolvarea problemelor comunității în timp real.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole