6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Rezolvarea problemei PREȚURILOR pentru proiectele finanțate din bani europeni este un lucru absolut necesar – Adrian Gâdea

Sănătate

Rezolvarea problemei PREȚURILOR pentru proiectele finanțate din bani europeni este un lucru absolut necesar pentru deblocarea unor proiecte de infrastructură cu finanțare europeană, de la cele comunitare – apă, canal, gaze, drumuri, etc,- până la cele strategice, precum autostrăzile.

Ar fi fost și mai bine dacă această actualizare ar fi avut loc mai devreme. Soluția exista încă din mai 2022, când ministrul Sorin Grindeanu rezolvase actualizarea prețurilor pentru lucrările plătite de la bugetul național și din fonduri europene nerambursabile.

S-au modificat 6 acte normative astfel încât să se poată face decontarea lucrărilor la prețurile actuale, mult mai mari decât cele inițiale la care fuseseră contractate proiectele de infrastructură.

Astfel, pe 7000 de proiecte/șantiere, cu o valoare de finanțare de peste 13 miliarde de euro, se pot relua sau continua lucrările.

De acum încolo, mecanismul de ajustare se bazează pe evoluția a zece prețuri, elemente de cost semnificativ evidențiate de Institutul Național de Statistică.

Este de așteptat ca această actualizare să conducă la decontări mai mari cu 40-50% în prezent.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole