9.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

ISU Teleorman – Igienizarea terenurilor prin ardere este interzisă!

Sănătate

De la începutul acestei săptămâni, la nivelul ISU Teleorman s-au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de arderile necontrolate.

Având în vedere că, timp de câteva zile, județul Teleorman se află sub Cod Galben și Portocaliu de caniculă, cetățenii au fost avertizați cu privire la interdicția folosirii focului deschis pentru igienizare.

Zilnic, specialiștii Inspecției de Prevenire și cadre ale Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților desfășoară acțiuni de informare și educare preventivă a populației, pe raza județului Teleorman, în vederea conștientizării cetățenilor cu privire la riscurile la care se pot expune atunci când nu respectă măsurile de apărare împotriva incendiilor.

Efectivele de pompieri din cadrul tuturor subunităților, după finalizarea intervențiilor, la întoarcerea spre unitate, difuzează mesaje audio predefinite pentru a le reaminti cetățenilor faptul că focul scăpat de sub control poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol nu doar bunuri, ci chiar viața persoanelor.

De la începutul anului, pompierii teleormăneni au depus eforturi susţinute pentru limitarea și stingerea a peste 423 de incendii, izbucnite la vegetația uscată. Din fericire, salvatorii au stins incendiile în limitele găsite, reușind să protejeze locuințele cetățenilor, nefiind înregistrate victime.

Numai în lunile iunie – iulie ale acestui an, pompierii teleormăneni au intervenit pentru localizarea și stingerea a peste 223 de incendii izbucnite la vegetația uscată.

Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale.

Atragem atenția că arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice, dacă pune în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole