9.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

ISU Teleorman – Misiunile pompierilor teleormăneni din ultimele patru zile

Sănătate

         În ultimele patru zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 152 de misiuni, dintre care: 117 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, 24 de incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din municipiul Turnu Măgurele, unul la cablurile unui stâlp de electricitate și 22 de incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriști, 5 accidente rutiere, produse pe raza localităților Alexandria, Perii Broșteni, Lăceni, Lada și Gălăteni, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, 2 misiuni pentru deblocarea unor uși de acces în locuințe, 2 activități de recunoaștere și informare preventivă a cetățenilor premergător evenimentelor cu public numeros și 2 misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. la evenimentele cultural artistice din municipiul Alexandria și orașul Zimnicea.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat trei controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, pe raza municipiului Alexandria, la operatorii economici cu aglomerări de persoane și la Centrul Multifuncțional pentru Tineri unde vor fi găzduite o serie de spectacole de teatru în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”. Pe timpul acestor misiuni, a fost realizat un punct de informare preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență, au fost efectuate două activități de instruire a personalului angajat cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu și două exerciții de evacuare. Pentru neregulile constatate, pompierii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

ATENȚIE! INCENDIILE DE VEGETAȚIE PUN ÎN PERICOL VIAȚA, BUNURILE MATERIALE ALE SEMENILOR ȘI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR!

În ultimele patru zile, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 22 de incendii de vegetație uscată, deșeuri menajere și miriști, acestea reprezentând un real pericol pentru bunurile materiale ale oamenilor sau viața participanților la trafic. Din fericire, salvatorii noștri au reușit să reducă pagubele și să stingă incendiile în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime omenești.

Solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de vegetație uscată, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este INTERZIS, potrivit prevederilor legale.

Îi informăm pe toți cei interesați de faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Totodată, reamintim proprietarilor de terenuri agricole că locațiile suprafețelor afectate de incendii au fost înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Garda Națională de Mediu.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                        Lt.col. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole