6.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Salvatorii teleormăneni au acționat la 69 evenimente

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 69 misiuni, dintre care: 61cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, patru incendii (dintre care unul izbucnit la un utilaj de transport marfă din municipiul Turnu Măgurele, un incendiu la instalația unui stâlp de electricitate în localitatea Buzescu și două incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriști), un eveniment rutier produs pe E70 între localitățile Vitănești și Văceni, în urma căruia au rezultat două victime. Pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, colegii noștrii au acționat la o intervenţie pentru degajarea unui copac doborât de vânt în localitatea Poeni, o misiune de asigurare a măsurilor P.S.I. și  o misiune de salvare animal (pisică).

Dintre cele mai importante misuni, amintim:

Ieri, în jurul orei 13.50, pompierii teleomăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta unui operator economic din municipiul Turnu Măgurele. Salvatorii au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars ori au fost distruse de flăcări banda transportoare a unui elevator împreună cu motorul și aproximativ o tonă de orz, pagubele ridicându-se la aproximativ 100 000 de lei. Bunurile salvate reprezentând mai multe utilaje agricole și clădiri au fost estimate la peste 1 000 000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost o defecțiune tehnică la banda transportoare.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat patru controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la Ocolul Silvic din localitățile Roșiorii de Vede și Alexandria.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                        Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole