12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 1, 2024

Jurnalul operativ al ISU Teleorman

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 81 misiuni, dintre care: 68cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, șapte incendii (dintre care două izbucnite la anexe gospodărești în localitățile Drăcești și Islaz și cinci incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriști), un eveniment rutier produs în localitatea Suhaia, în urma căruia a rezultat o victimă. Pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, colegii noștrii au acționat la trei misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I., o intervenție pentru salvarea unui animal (pisică cazută într-o fântână)  și o misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

Luni, în jurul orei 15.20, pompierii teleomăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăcești. Salvatorii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, sprijiniți de pompierii civili din cadrul SVSU Scurtu Mare. Colegii noștrii au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

Au ars ori au fost distruse de flăcări acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 30 mp și câteva scule electrice, pagubele ridicându-se la aproximativ 10 000 de lei. Bunurile salvate au fost estimate la suma de 50 000 de lei. Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Marți, în jurul orei 01.50, pompierii din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o anexă gospodărească, în localitatea Islaz. Salvatorii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, reușind să împiedice propagarea focului și salvarea de bunuri estimate la peste 50 000 de lei.

A fost distrusă de flăcări anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 15 mp, pagubele fiind estimate la suma de 2 500 de lei. Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că incendiul a fost provocat intenționat, motiv pentru care acest caz a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                        Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole