11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Guvernul nu lasă populația în frig și beznă…

Sănătate

„În această seară am aprobat modificările la ordonanța 27/2022. Practic se extinde perioada de aplicabilitate a Ordonanței de la 1 septembrie, adică de astăzi, până în 31 august 2023. Practic schema de plafonare plafonare se extinde de la 1 aprilie 2022 la 31 august 2023. Aceasta este prima schimbare.” – a anunțat Ministrul Energiei, Virgil Popescu, aseară.

Era inevitabil. Subiectul legat de energie și protecție sociala este atât de apetisant politic încât este imposibil ca partidele să nu profite de această oportunitate, iar partidele de la putere aveau cel mai mult de pierdut dacă nu acționau în acest sens. După ce timp de mai bine de un an au beneficiat și profitat la maxim de veniturile obținute din creșterile de prețuri de pe piața energiei (prin taxe și accize), după ce s-au făcut că rezolvă problema prețurilor umflate la benzină, gaze și curent electric, iată că face ceva ca să corecteze, cel puțin temporar, o parte din „erorile” care le-au cauzat la nivel local. Să nu uităm, prețurile pe piața energiei o luaseră razna înainte de declanșarea conflictului militar deschis dintre Rusia și Ucraina. Dar mai sunt probleme care nu le-au rezolvat și nu sunt semne că vor fi rezolvate. Aceste probleme vin de la Bruxelles, unde guvernanții și reprezentanții României în Parlamentul European mai degrabă reprezintă interesele Uniune Europene în România și nu invers. Totul se face ca la comandă, iar acum culegem roadele. Certificate verzi, Green Deal, restricții împotriva Rusiei luate pripit și pe fond emoțional, în condițiile în care „luptătorii” actuali anti-Putin au legat destinul energetic de Rusia în ciuda tuturor advertismentelor. Acum, toata Europa fierbe datorita actelor de „eroism” necugetat si a lipsei de viziune a liderilor actuali și trecuți. Toti acesti lideri nu s-au gandit că vine și iarna? …că există și industrie!? Că punerea pe butuci a economiei europene, și a României, va îngenunchea nu Rusia ci Europa!? Că propaganda are efect dosr până vine prima factură de curent electric sau până la primul bon la casa de marcat, care este dublu față de cât era la sfârșitul anului trecut!? Că deciziile din timpul pandemiei au afectat negativ economia și viața europenilor!? Se pare că nu.

Dar, observăm, guvernul României își permite să facă „petreceri” repetate pe banii pe care nu îi are, iar toate aceste fapte reies din execuția bugetară. Sunt tare curios cum va ieși PNL-ul din acest clinci și cum va îndrăzni, chiar dacă argumentat pe baza bugetului, să se opună unor masuri populiste anunțate deja de partenerii de guvernare. Creștem tot… salarii bugetare, pensii și tot ce se mai poate, iar partenerii PSD-ului de la guvernare nu au ce face decât să tacă și să înghită gălușca că doar nu te poți opune unor măsuri sociale „necesare”. Și asta după ce Florin Cîțu a împrumutat România, doar în 2020 cu peste 25 de miliarde de euro ca ministru de finanțe, ducând suma până la un total de 57 de miliarde de euro cu perioada sa ca prim ministru, probabil cel mai nociv guvernant al ultimilor 20 de ani din punct de vedere economic.

După toate astea, cu siguranță guvernul nu putea lăsa populația în frig și întuneric și nici nu își va permite ca după treizeci de ani să ne îndemne să retrăim vremurile de tristă amintire în care stăteam pe intuneric și ne încălzeam cu încă o pătură trasă peste picioarele înghețate. Așa ceva nu se putea întampla… dacă guvernanții mai doreau să apuce trecerea iernii în capul mesei și să împartă bucatele în continuare.

Din păcate, guvernul în ansamblul său creează condițiile perfecte pentru propagarea curentului populist și extremist în viața politică românească. Decizii economice dezastruoase, cum e cea care afectează contractele de muncă part time și împrumuturi masive fără acoperire și care se duc doar în creșteri de salarii la Stat și în pensii, executarea fără crâcnire a ordinelor sinucigașe venite de la Bruxelles, Paris și Berlin, lipsa oricărui contact cu realitatea, cea pe care o trăiește omul de rând, nu fac decât să alimenteze partidele din opoziție, în special cele care nu au fost niciodată la guvernare și care pot clama că nu au fost corupte de putere. Timpul ne va demonstra asta, oricât ar încerca sondajele de opinie „la comandă” să spună că anumite partide, care au avut și încă au puterea în mână, cresc în sondaje mai repede decât prețul litrului de ulei în magazine…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole