17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

ISU Teleorman – 84 misiuni ale pompierilor teleormăneni în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 84 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 68 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2 și șapte incendii (dintre care unul la o casă de locuit din localitatea Merenii de Jos, un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Păru Rotund, un incendiu la un transformator electric în localitatea Țigănești, un incendiu la un tomberon în localitatea Alexandria și trei incendii de vegetație uscată și resturi menajere).

De asemenea, colegii noștri au acționat la trei evenimente rutiere produse pe DN52, zona Izvorul Rece, între Crângu și Turnu Măgurele și între Turnu Măgurele și Islaz, o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Teleorman, două misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I., două intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în locuință, în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate și o intervenție pentru salvarea unui animal (pisică căzută într-o fântână).

Duminică seara, în jurul orei 20.20, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Merenii de Jos. Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul casei, într-un dormitor. Din păcate, în interior a fost găsit și trupul carbonizat al unei femei, de 58 de ani.

Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

În localitatea Păru Rotund, în ziua de 24 septembrie, în jurul orei 01.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, forțele de intervenție au localizat și lichidat focul în circa o oră, fiind salvate bunuri apreciate la suma 70 000 de lei. Pagubele, reprezentând acoperișul anexei și mai multe materiale de uz gospodăresc, s-au ridicat la suma de circa 3 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire:

efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole