10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice marcată la Alexandria în compania președintelui C.J. Teleorman Adrian Gâdea, a prefectului Haralambie Epure, a primarului Alexandriei Victor Drăgușin și a senatorului Dan Cristescu

Sănătate

Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a marcat astăzi Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în incinta Palatului Administativ din Alexandria, în sala mare de consiliu. Ceremonia a fost onorată de vârstnicii teleormăneni dar și de prezența președintelui Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea, a prefectului Hari Epure, a primarului municipilui Alexandria dl. Victor Drăgușin și a senatorului Dan Cristescu. După eveniment edilii teleormăneni au transmis mesaje seniorilor teleormăneni.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea:

„În prag de toamnă, la 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, moment în care recunoștința noastră se îndreaptă spre milioanele de părinți și bunici care ne-au ocrotit pașii în viață.

Dragi seniori, vă doresc tuturor multă sănătate, bucurii și o viață frumoasă și senină, alături de cei dragi!

La mulți ani!”

Mesajul prefectului Județului Teleorman Haralambie Epure:

„1 octombrie nu este o zi specială doar pentru seniorii noștri, fie ei părinți sau bunici; este o ocazie pentru noi toți de a ne exprima respectul și prețuirea cu care le suntem datori, de a schimba atitudinile și percepțiile vizavi de persoanele vârstnice. Suntem datori să construim legături de solidaritate între generații astfel încât să asigurăm păstrarea demnității umane pe toată durata vieții.

Acesta a fost și scopul instituirii, în anul 1991, de către Organizația Națiunilor Unite, a zilei de 1 octombrie drept Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar rezoluția adoptată de Adunarea Generală a ONU și intitulată “Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi” consfințește dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

Vă asigur, dragi seniori, că aveți tot respectul și toată aprecierea mea! Vă urez din toată inima multă sănătate, o viață senină și să aveți parte de multe împliniri alături de cei dragi!

La mulți ani!”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole