13.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru construirea unei creșe mici în Alexandria, pe Șoseaua Turnu Măgurele nr. 4

Sănătate

Prin programul PNRR, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe, Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/02, Primăria Alexandria, a semnat prin primarul VICTOR DRĂGUȘIN, alături de ministrul CSEKE ATTILA, reprezentantul legal al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu Directorul General IRINA MANUELA PĂTRĂȘCOIU, reprezentantul Companiei Naționale de Investiții, în data 29 august 2022 contractul de finanțare având ca obiectiv de investiții ”Construire creșă mică, str. Șoseaua Turnu Măgurele, nr. 4, municipiul Alexandria, județul Teleorman”, cu o valoare de 11.886.810,72 lei, T.V.A. inclus.

Proiectul prevede construirea unei creșe, care poate susține o capacitate de 40 de copii, cu regim de înălțime – parter, separată în trei nuclee funcționale: administrativ (zonă de acces), sală copii și nucleu tehnico-gospodăresc. Amplasarea creșei se va realiza în cadrul intravilanului municipiului Alexandria, într-o zonă liniștită, iar terenul propus pentru amenajarea contrucției va fi prevăzut cu spații verzi și locuri de joacă.

Creșa va asigura un spațiu corespunzător vârstei pentru a se putea dezvolta într-un climat educațional plăcut, în raport cu normele în vigoare. Aceasta va fi prevăzută cu următoarele spații: 4 dormitoare, 2 camere de joacă, dotate cu vestiar, filtru și grupuri sanitare, inclusive pentru persoanele cu dizabilități, coridoare, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă adminstrativă și nucleul tehnico-gospodaresc.

În exteriorul creșei, construcția va fi configurată cu rampă, pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități, configurate corespunzator iar accesul în clădire va fi realizat cu acces separat pentru copii și personal.

Mai mult de atât, creșa va fi dotată atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Termenul limită prevăzut pentru implementarea proiectului este data de 31 decembrie 2025.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole