11.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

ISU Teleorman – Misiune contracronometru pentru salvarea unui tânăr din Roșiori de Vede

Sănătate

Astăzi după-amiază, la ora 13.36:

„- Alo, 112, ce urgență aveți?

– Un tânăr, de cca. 16 ani, a fost surprins sub dărâmăturile unei case, de pe strada I.L. Caragiale, din Roșiorii de Vede. Avem nevoie de ajutorul pompierilor pentru a-l scoate și de un echipaj medical.”

În doar câteva minute, la locul anunțat de apelant, au ajuns rapid primele echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Știut fiind faptul că astfel de misiuni pot fi complexe și dificile, în sprijinul acestora au plecat și colegii de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de descarcerare grea și un container multirisc.

Tânărul, care acuza dureri la umărul stâng și la spate, era prins sub un stâlp al casei, serios deteriorat, existând riscul de a cădea cu toată greutatea pe el și a-l strivi. Cu eforturi mari, salvatorii au reușit să stabilizeze construcția, concomitent cu operațiunile de salvare, aceștia eliberându-l pe băiat, în condiții de siguranță, în mai puțin de 15 minute. Din fericire, nu a mai fost nevoie de ajutorul colegilor din Alexandria.

Victima, conștientă și cooperantă, a fost preluată de paramedicii SMURD Roșiori și membrii echipajului SAJ, a primit primul ajutor și a fost transportată la elicopterul SMURD pentru a fi dusă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii acestui eveniment.

Dragi colegi, știm că aceasta vă este meseria, știm că o faceți de fiecare dată cu dedicare, curaj și profesionalism, însă trebuie să vă recunoaștem meritele și responsabilitatea față de semeni.

Felicitări! Ne mândrim cu voi!

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

ISU – Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole