12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

74 de misiuni pentru salvatorii teleormăneni în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 74 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, patru incendii (dintre care unul izbucnit la o casă de locuit din localitatea Prunaru, un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Roșiorii de Vede, un incendiu la un autoturism pe DN54 și un incendiu de vegetație uscată și resturi menajere), trei misiuni pentru asigurarea măsurilor P.S.I. și o misiune sablare carosabil.

De asemenea, colegii noștri au acționat la două evenimente rutiere produse în localitățile Pietroșani și pe DJ 612A, localitatea Văcărești. Pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Vineri, 14 octombrie, în jurul orei 14.40, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit a unui cetățean din localitatea Prunaru. Salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială multifuncțională, o cisternă aparținând unei asociații agricole și o ambulanță SMURD. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat peste două ore. Din păcate, proprietarul, un bărbat de 87 de ani, a fost transportat la spital cu arsuri de gradul 1. Au ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 mp, bunuri și valori personale, pagubele ridicându-se la circa 75 000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul lăsat nesupravegheat în spații închise (o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată).

În localitatea Roșiorii de Vede, vineri,în jurul orei 15.40,pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost anunțați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La locul evenimentului colegii noștri s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, reuşind în aproximativ o oră să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga casă și stingerea în totalitate a incendiului, salvând bunuri materiale estimate la peste 30 000 de lei. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 mp și două mese, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 15 000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul lăsat nesupravegheat în spații închise.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat cinci controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unitățile administrativ teritoriale din localitățile Olteni și Sfințești. Pentru neregulile constatate, colegii noștri au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în cuantum de 7500 de lei. Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat cinci instruiri de specialitate cu factorii responsabili, privind modul de comportare în cazul izbucnirii incendiilor.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole