14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

ANM a publicat estimarea evoluției valorilor termice pentru sfârșitul lunii Octombrie

Sănătate

În Muntenia vremea va deveni caldă pentru această perioadă la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va crește de la 18 grade în prima zi, până spre 22 de grade în 19 octombrie.
Răcirea vremii va fi accentuată în perioada 20 – 22 octombrie când vor fi temperaturi maxime în medie de 13…14 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…20 grade.
Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 3…5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creștere până spre 9 grade, iar în 21 și 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1…2 grade. După aceste nopți reci, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se va înregistra o creștere apreciabilă până la o medie a minimelor de 6…8 grade.
Sunt posibile ploi slabe în 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru
precipitații va fi în general redusă.

În Oltenia valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară de la 18 grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre 22 de grade în 19 octombrie. Răcirea vremii se va resimți și în această regiune în perioada 20 – 22 octombrie, când vor fi temperaturi maxime în general de 13…16 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…20 grade. Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 4…5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creștere până spre 9 grade, iar în 21 și 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1…3 grade. În a doua săptămână, media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade.
Regimul pluviometric se va menține deficitar până la finalul lunii octombrie. Totuși, în a
doua săptămână vor fi intervale în care vor fi posibile precipitații.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole