10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Victor Negrescu, o ascensiune constantă pentru PSD în eșicherul politic al Parlamentului European

Sănătate

Congresului Partidului Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin, a adus pentru Partidul Social Democrat recunoșterea politică europeană prin numirea lui Victor Negrescu, europarlamentar PSD din partea României, în funcția de vicepreședinte la nivel european al PES. Victor Negrescu se alătură echipei noului lider al PES, fostul premier suedez, Stefan Löfven, formată din prim-vicepreședintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, și deputatul german Achim Post, secretar general. Odată cu noua echipă, din care face parte și Victor Negrescu, a venit și primul test, pe care partidele social-democrate europene l-au trecut votând, la Congresul PES de la Berlin, pentru rezoluția care susține ferm aderarea României la spațiul Schengen în cel mai scurt timp posibil. La doar două zile depărtare, în Parlamentul European avea să se voteze rezoluția privind susținerea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, unde toți membri social democrați din familia PES au votat pentru aprobarea acesteia.

Victor Negrescu este europarlamentar PSD, cadru universitar al Școli Naționale de Științe Politice și Administrative – SNSPA, vicepreședinte al Partidului Social Democrat începând cu anul 2020 și fost ministru delegat pentru Afaceri Europene responsabil de pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (2017-2018).

Se pare că PSD, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, se îndepărtează radical de modelul partidului cu un singur lider, și nu numai prin exemplul lui Victor Negrescu dar și prin ascensiunea lui Alexandru Rafila, care poate fi considerat mai degrabă un tehnocrat, a lui Sorin Grindeanu, pe care Liviu Dragnea nu a reușit să-l un Prim-ministru marionetă, sau a lui Vasile Dîncu, proaspăt demisionar din funcția de Ministru al Apărării.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole