10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul „Colinde”

Sănătate

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul „Colinde”, în municipiul Alexandria, în perioada 14-16 decembrie 2022, concurs dedicat preșcolarilor și elevilor cu vârste de până la 19 ani, care frecventează cursurile unităților de învățământ de pe raza municipiului Alexandria. Precizăm totodată faptul că, prin organizarea acestui concurs, instituția are ca obiectiv orientarea activității unităților de învățământ spre colectarea, studierea și promovarea celor mai originale și autentice variante de colinde din zonele etnofolclorice ale României, cunoașterea colindelor românesti și a costumului popular tradițional, educarea copiilor și elevilor pentru păstrarea și valorificarea fondului folcloric tradițional, dar și perpetuarea colindelor de iarnă specifice poporului român.

Înscrierile în cadrul concursului organizat se fac în perioada 14.11.2022 – 24.11.2022, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria, iar în vederea participării se vor forma grupuri din maxim 30 elevi și un coordonator, pe fiecare unitate de învățământ, pe următoarele categorii de vârstă: grădinițe (unitate cu personalitate juridică), clasele 0 – IV, clasele V – VIII și licee, acceptate fiind doar colindele tradiționale românești. Prin urmare, participanții vor pregăti câte un singur colind tradițional (exclus colaj), din zonele etnofolclorice ale țării, interpretat în limba română (maxim 10 minute)/ unitate de învățământ/ categorie de vârstă. Colindătorii pot fi acompaniați de instrumente sau pot folosi negative, astfel că unitățile de învățământ participante au ca obligație să depună, până la dată de 24.11.2022, stick-ul de memorie cu muzică/ coloana sonoră, dacă este cazul, de max. 10 minute în format MP3.

Precizăm faptul că juriul, format din persoane cu pregătire relevantă în domeniul în care se organizează concursul, nu va lua în considerare scenetele/ piesele de teatru, cântece de iarnă sau din repertoriul unor soliști de muzică etno, folk ce abordează în genul muzical versuri de colind, dar nici montajele de genul serbărilor.

Prin regulamentul disponibil pe site-ul instituției, https://alexandria.ro/storage/formidable/8/Anexa-regulament-.pdf , organizatorii precizează în mod ferm faptul că se vor organiza întâlniri cu coordonatorii, la cererea acestora, cu minim două săptămâni înainte de concurs și se vor clarifica eventualele nelămuriri (supune la vot, dacă va fi cazul). Alte nelămuriri, ridicate pe parcursul concursului și nediscutate la aceste întâlniri, nu vor fi luate în considerare. În urma jurizării, participanții vor primi premii de participare, marele premiu pe fiecare categorie de vârstă, dar și trofeul concursului.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole