13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Jurnalul operativ al ISU Teleorman

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 58 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 44 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, opt incendii, dintre care unul izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Păuleasca și șapte incendii de vegetație uscată și resturi menajere, patru evenimente rutiere, produse pe raza localităților Balaci, Trivalea Moșteni, Alexandria și pe DN5C în localitatea Pietroșani, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și două misiuni pentru asigurarea măsurilor P.S.I..

Ieri, în jurul orei 19.20, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Păuleasca. Salvatorii au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, reușind să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars anexele gospodărești, o bucătărie de vară, o tonă de lemne și aproximativ 5 mp din acoperișul casei, pagubele ridicându-se la circa 7 000 de lei. Bunurile salvate, reprezentând casa de locuit, au fost estimate la suma de 20 000 de lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost focul în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat șapte controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitățile Gratia, Zimnicea, Călmățuiu de Sus și Alexandria. Pentru neregulile constatate, colegii noștri au aplicat 38 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20000 de lei. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au efectuat două informări preventive și o instruire de specialitate cu factorii responsabili, privind modul de comportare în cazul izbucnirii incendiilor.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole