17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

ISU Teleorman – Zilnic, în ajutorul cetățenilor – 63 de evenimente pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 63 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 52 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, două incendii, dintre care unul izbucnit la un autoturism din localitatea Traian și unul la mai multe cabluri electrice în comuna Izvoarele, două misiuni în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme medicale, un eveniment rutier produs în municipiul Alexandria, rezultat cu o victimă, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervenție pentru salvarea unui animal (cățel) și cinci misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice din Alexandria, Zimnicea, Videle, Roșiorii de Vede și Furculești,pentru verificarea tuturor aspectelor ce țin de latura operativă (intervenție), cum ar fi: identificarea căilor de acces, sursele de alimentare cu apă, potențialele pericole amplasate în interiorul clădirilor și în apropierea acestora, existenţa, starea de funcţionare şi capacitatea instalaţiilor autonome de semnalizare şi stingere a incendiilor, cantitatea şi locul de depozitare a substanţelor de intervenţie deţinute de obiectiv, identificarea traseelor tehnologice şi a reţelelor de utilităţi (apă, gaze, electricitate, etc.), evaluarea riscurilor la care se poate expune personalul de intervenţie şi stabilirea măsurilor de protecţie a acestuia (lucrul la înălţime, pericol de prăbuşire, chimic, biologic, de explozie, etc.).

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat patru controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici, unitățile de învățământ și unitățile de cult din localitățile Videle, Găleteni și Lunca, aplicând pentru neregulile constatate 28 de sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat și instruiri de specialitate cu factorii responsabili, privind modul de comportare în cazul izbucnirii incendiilor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole