15.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Concurs de proză polițistă

Sănătate

Zilele trecute, la Casa de Cultură a Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Cultură a MAI a organizat Ediția a X-a – 2022, a concursului de proză polițistă, pe trei secțiuni.
Printre concurenții înscriși s-a aflat și camaradul nostru, Col.(r.) Nelu URZICEANU, membru al Filialei Județene Teleorman ,,Mihai Viteazul” a ANCMRR din MAI.
Povestea cărții sale, intitulată „UN DESTIN CU EPOLEȚI” a fost evaluată, la secțiunea I, intitulată ,,Profesioniștii au cuvântul” și a fost apreciată și premiată de către specialiști din cadrul Direcției de Cultură a MAI.
Astfel, după recentele lansări de carte ale autorului, organizate la Alexandria, Slatina și Mangalia, povestea destinului cu epoleți a camaradului nostru, va merge mai departe, între coperțile lucrării de specialitate, a Editurii MAI, intitulată „Antologie de proză polițistă”.

,, … Dragostea față de carte…ce rol sau ce succes mai are cartea, acum, pe timpul acesta al internetului…., oare mai citește lumea carte?
Dacă Eminescu sau Creangă se nășteau în timpul ăsta, mai erau ei oare ce au fost? …
Această întrebare a unui prieten m-a pus pe gânduri și a fost imboldul care m-a determinat să scriu această carte…”
Cu acest discurs al autorului, a debutat, lansarea cărții la Alexandria (în luna septembrie 2021).
La acel eveniment cultural, de excepție, au dat curs invitației, toți cei care și-au dorit să-i fie alături, adică prietenii și oamenii apropiați și dragi ai camaradului nostru-polițist rezervist, aceia care, de-alungul vieții și carierei sale au contribuit, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin, la educația și formarea sa profesională sau cu care a colaborat – dascăli, colegi, șefi, prieteni, camarazi rezerviști (din toate structurile și componentele sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională), și nu în ultimul rând, familia.
În calitate de prieten vechi, de camarad rezervist precum și cea de purtător de cuvânt al celor două asociații ale rezerviștilor militari teleormăneni uniți (din MAI și MApN) – am avut onoarea și privilegiul de a deschide acțiunea printr-o scurtă alocuțiune privind viața și cariera Omului și Polițistului Nelu Urziceanu.
La finalul activității, cu emoție în glas, camaradul nostru a mulțumit tuturor celor prezenți care i-au fost alături, adresând câteva gânduri:
,,Amintirile sunt cele mai duioase rânduri pe care fiecare dintre noi le lăsăm în cartea vieții, iar o bună parte din ele eu le-am așezat, pentru voi, în volumul „UN DESTIN CU EPOLEȚI”, pe care am avut plăcerea și onorea de al lansa astăzi în prezența unor oameni dragi alături de care am relaționat în diferite momente din viața mea.
Cine dorește să descifreze misterioasa taină a trecerii omului prin viață, o poate face parcurgând filele acestei cărți într-o călătorie ce debordează de sinceritate, în care sunteți invitat (ă) să o faceți alături de personajul principal în acțiuni caline de unde izvorăște iubirea pentru locurile străbune, față de oameni și faptele lor, față de o profesie nobilă ori acțiuni și misiuni specifice celui mai greu și controversat minister care este Ministerului de Interne, retrăite prin amintirile mele.
Cum capcana destinului șlefuiește gândurile, trăirile, ce se întâmplă pe acest drum fără întoarcere, cum influențează viața, unde se termină firul destinului și de unde începe propia decizie, ce face diferența, care sunt consecințele, rămâne să descoperiți fiecare și vă las curiozitatea intactă. Ca să se întâmple acest fapt e necesară o singură condiție „sine-gua-non”: cartea să fie citită cu inima…
Vă invit cu drag la bună citire și critici puține!”

FELICITĂRI CAMARADE!
Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole