8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

ISU Teleorman – Două incendii în localitatea Odobeasca în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele trei zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 73 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, două incendii izbucnite în localitatea Odobești, la o casă de locuit și la o unitate de cult religios, patru evenimente rutiere produse pe raza localității Poeni, pe raza localității Siliștea și două în localitatea Alexandria, rezultate cu opt victime, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o misiune pentru asigurarea măsurilor P.S.I. și două misiuni de recunoaștere la obiective socio-economice,pentru verificarea tuturor aspectelor ce țin de latura operativă (intervenție), cum ar fi: identificarea căilor de acces, sursele de alimentare cu apă, potențialele pericole amplasate în interiorul clădirilor și în apropierea acestora, existenţa, starea de funcţionare şi capacitatea instalaţiilor autonome de semnalizare şi stingere a incendiilor, cantitatea şi locul de depozitare a substanţelor de intervenţie deţinute de obiectiv, identificarea traseelor tehnologice şi a reţelelor de utilităţi (apă, gaze, electricitate, etc.), evaluarea riscurilor la care se poate expune personalul de intervenţie şi stabilirea măsurilor de protecţie a acestuia (lucrul la înălţime, pericol de prăbuşire, chimic, biologic, de explozie, etc.).

Două incendii în localitatea Odobeasca

În data de 26 noiembrie, în jurul orei 22.30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați de izbucnirea unui incediu la o casă de locuit din localitatea Odobeasca, cu posibilitatea găsirii unei victime în interior.

La fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de salvatori, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, acestea constatând că focul se manifesta generalizat la întreaga locuință, atât în interior, cât și la nivelul acoperișului, precum și la o magazie din lemn, pe o suprafață de cca. 100 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite în jurul orei 23.25, fără a fi înregistrate victime.

Au ars ori au fost distruse bunuri de aproape 50000 de lei, reprezentând casa de locuit (două dormitoare și un hol), acoperișul pe cca. 80 mp și o magazie pe o suprafață de aprox. 30 mp. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând construcțiile din apropiere, a fost estimată la suma de 35000 de lei.

La câteva minute de la finalizarea acestei intervenții, în jurul orei 23.33, pompierii au fost alertați de izbucnirea unui alt incendiu, la biserica din localitate. Ajungând rapid la fața locului, pompierii au reușit să stingă imediat focul, care se manifesta la câteva cărți bisericești, un covor și la elementele de tâmplărie de la un geam din termopan. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 100000 de lei, iar cea a pagubelor la cca. 2000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că cele două incendii au fost provocate intenționat de către o persoană cunoscută cu probleme psihice, motiv pentru care evenimentele au rămas în atenția autorităților competente.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat opt controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din localitățile Vedea, Ciolănești și Siliștea, la unitatea administrativ teritorială din localitatea Stejaru și la o unitate de alimentație publică din Alexandria, aplicând pentru neregulile constatate 29 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.001 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole