12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

22 DECEMBRIE – ,,ZIUA VICTORIEI REVOLUȚIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII”

Sănătate

Acum, la 33 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989, cu toții avem datoria să nu-i uităm pe tinerii care au strigat și s-au sacrificat pentru ,,libertate, democrație și dreptate”. În această zi, de 22 decembrie 1989, în numele libertății, românii au început dărâmarea comunismului și au așezat piatra de temelie a României democratice de astăzi.
Cu piepturile goale și inimile pline de speranță, românii înfăptuiau sacrificiul suprem, eliberând națiunea de frica și teroarea regimului comunist.
Conform tradiției și în semn de omagiu, la Monumentul Eroilor Martiri Teleormăneni din fața Prefecturii Teleorman, autoritățile locale au organizat o ceremonie militară, la care au participat – cu onoare, demnitate și respectul cuvenit, și camarazii mei, rezerviștii militari teleormăneni uniți (MApN și MAI) precum și reprezentanți ai venerabililor veterani de război.
Activitatea a început la orele 10.00, când reprezentantul Guvernului în teritoriu, subprefectul județului Teleorman, domnul Benone RABABOC (fiind însoțit de către Lt.col. Sorin SORA) a primit raportul de la Comandantul Detașamentului de Onoare și a trecut în revistă formația militară, constituită din garda port-drapel (cu Drapelul de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Alexandru Dimitrie Ghica” Teleorman) și două plutoane de subofițeri pompieri și jandarmi.
După intonarea Imnului Național al României, în deschiderea ceremoniei, a luat cuvântul Gabriel BONAȘ, Președintele Asociației ,,22 Decembrie 1989″, evocând momentele dramatice din cursul evenimentelor desfășurate în urmă cu 33 de ani.
A urmat oficierea serviciului religios, de către doi preoți ai Sfintei Episcopii a Alexandriei și Teleormanului, care au reamintit numele celor douăzeci de eroi martiri teleormăneni.
Au fost prezentate în continuare, alocuțiuni despre semnificația acestei sărbători naționale și despre sacrificiul tinerilor teleormăneni, de către: domnul Benone RABABOC- Subprefectul județului Teleorman (care a dat citire Mesajului primului ministru al Guvernului României, domnul Ionel CIUCĂ), domnul Adrian FLORESCU – Vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman și domnul Ioan AUGUSTIN – Viceprimarul municipiului Alexandria.
În continuare, au fost depuse coroane, jerbe și buchete de flori din partea: Parlamentului României, Instituției Prefectului județului Teleorman, Primăriei municipiului Alexandria, Consiliului Județean Teleorman, Consiliului Local al municipiului Alexandria, Garnizoanei Militare Alexandria precum și a Filialelor Județene ale partidelor politice – PNL, PSD și AUR.
Coroana de flori, din partea rezerviștilor militari și a veteranilor de război, a fost depusă la Crucea comemorativă (situată peste stradă, în fața Casei de Cultură), ridicată în memoria Mr.(p.m.) BURCEA-COPILESCU Andrei.
A urmat defilarea detașamentului de onoare (pe fondul sonor al fanfarei militare), care a acordat onorul militar celor prezenți – șefii și conducătorii instituțiilor militare și civile ai municipiului Alexandria și județului Teleorman (printre aceștia am remarcat și prezența domnului Subrefect, Gigi IANCU precum și a parlamentarilor teleormăneni, senatorul Eugen PÎRVULESCU și deputații Maria STOIAN și Florin PIPER-SAVU).
Ceremonia s-a încheiat, după prezentarea unui scurt program artistic, cu colinde tradiționale, susținut de către Corul de tineri, copii și voluntari din cadrul I.S.U. Teleorman.

DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE, PE EROII NOȘTRI TELEORMĂNENI – CIVILI ȘI MILITARI!

Purtător de cuvânt,
Col.r. Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole