18.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

Jurnalul operativ al ISU Teleorman – 75 de misiuni în ultimele 72 de ore

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor calificat, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă misiunile desfășurate de echipajele operative ale I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman, în ultimele 72 de ore.

Din numărul total de intervenții, 68 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patruevenimente rutiere, produse pe raza localităților Alexandria, Drăgănești Vlașca, Trivalea-Moșteni și pe centura Alexandriei, la care salvatorii au intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportarea victimelor la spital, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervențiepentru salvarea unui animal și două misiuni de deblocare a ușilor de acces în locuințe pentru a facilita acțiunea cadrelor medicale la persoane cu probleme de sănătate.

În data de 05 ianuarie, în jurul orei 06.40, am fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de producerea unui eveniment rutier pe centura Alexandriei. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o mașină de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Ajunși la fața locului salvatorii au constatat faptul că erau două victime dintre care una încarcerată. Aceștia au acționat pentru scoaterea victimei din caroseria deformată cu accesoriile din dotarea autospecialei de descarcerare, după care au predat-o echipajelor medicale. Cele două persoane rănite, în varsta de 47 și 64 de ani, au primit primul ajutor și au fost transportate la UPU Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Misiunea pompierilor a continuat cu asigurarea măsurilor de prevenire si stingere a incendiilor, iar cazul a rămas în atenția autorităților competente.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole