13 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

ISU Teleorman – 84 de evenimente, în ultimele trei zile

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 84 de evenimente.
Din numărul total de intervenții, 77 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patru incendii, dintre care un incendiu la o casă de locuit din localitatea Seaca (Olt), un incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuințe din municipiul Alexandria și două incendii de cabluri electrice în localitățile Vitănești și Băbăița, o intervenție degajare copac, o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării
intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate și o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la o instalație de gaze.
Locuință cuprinsă de flăcări, la Seaca
Azi-noapte, în jurul orei 02.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la manifestarea unui incendiu de locuință în localitatea Seaca. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite. A ars casa pe o suprafață de aproximativ 60 mp, valoarea bunurilor distruse fiind estimată la 15000 de lei.
Cauza probabilă a incediului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
    Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
    Activități de control și informare preventivă
    În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat șase controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitatea Drăgănești Vlașca, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 31 de sancțiuni contravenționale.
    Mai multe informații cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/comunicate-de-presa/391-buletine-informative.
    Compartimentul Informare și Relații Publice
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole